In het 4de leerjaar zit er vooral bij wiskunde heel wat nieuwe leerstof. Hier ontdekken we getallen, meten en meetkunde.
* In getallen leren we het volgende: de getallen tot 100 000, we leren cijferend rekenen en hoofdrekenen tot 100 000, de decimale getallen, de breuken leren we optellen en aftrekken. * Meetkunde ligt er nogal bergachtig bij, met steile wanden en scherpe hoeken. Hier ontdekken we de verschillende soorten driehoeken, hoeken, meetkundige figuren en hun eigenschappen. We leren ook onze meetlat, geodriehoek en passer gebruiken voor het tekenen van evenwijdigen, loodrechten en cirkels. Het kunnen begrijpen van bouwplannen en blokkenbouwsels maken komen aan bod. * Bij meten leren we oppervlaktes en omtrekken berekenen van meetkundige figuren. We moeten heel wat opdrachten uitvoeren met gewichten, inhoudsmaten en lengtematen. De tijd mogen we ook niet uit het oog verliezen. Vandaar dat we uurtabellen goed moeten kunnen lezen, begrijpen en interpreteren. In het dagelijks leven moeten we ook heel wat kopen, dus werken met geld is ook niet onbelangrijk. Kunnen werken met biljetten en munten, gepast kunnen betalen en teruggeven gaan we goed oefenen.
In het vierde leerjaar moeten we het natuurlijk ook goed kunnen uitleggen of iets netjes en correct kunnen schrijven. * Om goed te kunnen schrijven, moeten we de verenkeling- /verdubbelingsregel en de verlengingsregel verder oefenen, werkwoorden correct kunnen schrijven. * Het expressief lezen en begrijpend lezen worden verder onder de loep genomen * Over wie/wat gaat het in een zin, wat doet hij/zij,… onderwerp en persoonsvorm kunnen aanduiden in een zin, gaan we verder uitdiepen. * Bij taal verkennen we het land van de verschillende soorten woorden: naamwoorden, werkwoorden, lidwoorden, samenstellingen, verkleinwoorden,… * We maken verschillende soorten schrijfwerken * Natuurlijk moet je het heel goed kunnen vertellen en uitleggen als je iets wil bereiken, een spreekbeurt staat dan ook op het programma. * Een regelmatig bezoek aan de bib behoort ook tot ons programma. In het vak WO leren we over : -Mijn familie -De schoolomgeving -Opgeruimd staat netjes -Feesten -Met wie spreek ik -België en zijn provincies -Zomertijd
Hoekenwerk: Hierbij geven we een uitgebreide waaier aan verschillende activiteiten waarbij de kinderen op een ontspannende manier toch ook nog leren. Dit is ingedeeld volgens de eilanden van de Talentenarchipel. In het vierde leerjaar werken we rond Talenten. Iedereen kan iets dat je uniek maakt. En dit proberen naar bij alle kinderen naar boven te brengen. Door verschillende activiteiten herhalen we de verschillende eilanden en maken we kennis met de eilanden. Wij kijken ook dagelijks naar Karrewiet zodat we op de hoogte blijven van de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld.